Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

  Πόσο εύκολο είναι να κάνεις φίλους; 
Πόσο πολύ λυπόμαστε όταν δε μας θέλουν στην παρέα τους οι άλλοι!
Θέλουμε να είμαστε σε ένα μέρος αν δεν μας αγαπούν και δεν μας αποδέχονται;
  "Δε σε έχω φίλη μου " το βιβλίο της Γεωργίας Λάττα που διαβάσαμε. Τα χρυσόμηλα φταίνε που ο "κόσμος χάλασε" και φέρονται κακότροπα ο ένας στον άλλο.Ποια είναι η λύση σε αυτό το πρόβλημα; Πώς θα ξαναγίνουν όλα όπως πριν; Ο Σοφός μάγος δίνει το σπόρο του δέντρου που όλα θα τα διορθώσει όταν δώσει καρπούς.Για να δώσει όμως πρέπει όλοι να βάλουν ένα χεράκι. Να το φροντίζουν και να το περιποιούνται. Έτσι σιγά- σιγά , μέρα  τη μέρα,χρόνο το χρόνο ήρθε το ΜΑΖΙ και ...ο κόσμος φώτισε!
Η μικρή Ελένη, Νικολέτα, κάθεται και κλαίει γιατί δεν την παίζουν οι φίλες της! Σήκω επάνω , κλείσε τα μάτια , κοίτα τον ήλιο και ποιον χαιρετάς; Τον Νεκτάριο;Τον Κωνσταντίνο ; Όλοι θέλαμε να το παίξουμε!!!

 
 Αφηγηθήκαμε την ιστορία του Γκουιτσίνου που βρήκαμε εδώ.
 Και μετά τα παιδιά παρακολούθησαν το βιντεάκι.
Στη συνέχεια καλλιτέχνησαν τη δική τους αφίσα.
Με αφορμή ένα άλλο βίντεο...
Συζητήσαμε με ποιους τρόπους μπορούμε να βγούμε από αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη θέση αν ποτέ βρεθούμε.
 Αλλά εξίσου σημαντικό είναι να καταλάβουμε γιατί δεν πρέπει να είμαστε εμείς αυτοί που θα φέρουμε κάποιο άλλο παιδάκι σε αυτή τη θέση. Ακολουθήσαμε το παράδειγμα της δασκάλας από το αγγλικό Σταφορντσάιρ.
 Πήραμε 2 μήλα το ένα το είχαμε χτυπήσει πριν στο πάτωμα αρκετές φορές. Τα δείξαμε στα παιδιά και ζητήσαμε να τα συγκρίνουν. "΄Εχουν το ίδιο χρώμα" "είναι ίδια" .
Αφού βάλαμε το ένα κάτω αρχίσαμε να του μιλάμε με άσχημα λόγια.Είσαι άσχημο, δε σε θέλουμε , βρωμάς, είσαι χαζό κ.λ.π.. Μετά βάλαμε το άλλο μήλο κάτω και αρχίσαμε να του μιλάμε όμορφα. Είσαι όμορφο , καλό ,σε θέλουμε ...Τα παιδιά ρωτήθηκαν μετά από αυτό αν μπορούν να βρουν διαφορές ανάμεσα στα δυο μήλα. Α! Το ένα μήλο έχει κοτσάνι! Δεν το είχε προσέξει η κυρία.Καμία άλλη διαφορά.Για να δούμε τώρα αν τα κόψουμε πόσο ίδια είναι;
Έτσι γίνεται και με την άσχημη συμπεριφορά στους ανθρώπους. Μπορεί να μη φαίνεται αλλά από μέσα τους πληγώνονται όταν δεν τους φέρονται καλά οι άλλοι!
Για άλλη μια φορά συμφωνήσαμε πως όλοι μέσα στο σχολείο είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια. Είμαστε φίλοι! Ας μπούμε όλοι στη σειρά να φτιάξουμε το τρενάκι  με τα βαγόνια του να ξεκινήσουμε ταξίδι!
Κάθε μέρα στο σχολείο μας κάνουμε ταξίδια με το τρενάκι της φιλίας!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου