Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΒΟΤΑΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μια από τις πιο κρύες μέρες του χρόνου! Τίποτα δε σταματά τους μικρούς δημοσιογράφους του νηπιαγωγείου μας από τη συλλογή πληροφοριών για την καλλιέργεια βοτάνων.

Βότανα και αρωματικά έχουμε και στον δικό μας κήπο. Για να δούμε όμως τι έχει να μας πει ένας νέος καλλιεργητής που σίγουρα θα ξέρει περισσότερα για το θέμα μας.

 Σκοπός της επίσκεψής μας είναι να δημιουργήσουμε στα πλαίσια "των παιχνιδομηνυμάτων" δύο σελίδες στο ηλεκτρονικό περιοδικό που θέλουμε να κάνουμε μαζί με τους συνεργάτες μας.
Πρώτα σκεφτήκαμε τι θέλουμε να μάθουμε. Αφού αποφασίσαμε  τις ερωτήσεις που θα κάνουμε , τη σειρά των ερωτήσεων και ποιο παιδάκι θα κάνει την κάθε ερώτηση ξεκινήσαμε το ταξίδι μας.
Ο σύντομος περίπατος ανάμεσα στα χωράφια μας έδωσε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε τη φύση. Λίγο πριν τη θριαμβευτική είσοδο της Άνοιξης η βιαστική βερικοκιά έχει ξεμπλέξει τα μπουμπούκια της , ενώ στο βάθος δεσπόζει χιονοστολισμένο το όρος φαλακρό!Παρά το κρύο οι σπόροι σιταριών έχουν ξυπνήσει και ψηλώνουν καθώς τεντώνονται να συναντήσουν τις ηλιαχτίδες.
 Αναγνωρίσαμε κάποια βότανα όπως το φασκόμηλο , τη λεβάντα και το δεντρολίβανο που έχουμε και στον κήπο μας.


Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της συνέντευξης και όλες οι απορίες λύθηκαν Ο κύριος Τσεγγελίδης Χρήστος έδωσε στα παιδιά σπόρο από χαμομήλι για να τον σκορπίσουν κατά την επιστροφή τους δεξιά και αριστερά στο δρόμο.




Όμως κι εμείς με τη σειρά μας του προσφέραμε αλάτι χοντρό από τις Αλυκές της Καλλονής Λέσβου αρωματισμένο με ρίγανη !
Μετά την επίσκεψη οι μικροί δημοσιογράφοι συμφώνησαν στον τίτλο του δικού τους άρθρου.
"Βοτανάκι...της φύσης δωράκι".Αφού παρατηρήσαμε τα χαρακτηριστικά  ενός έντυπου περιοδικού, εστιάσαμε στις λεπτομέρειες που θα θέλαμε να έχει το δικό μας. Μια ομάδα παιδιών που δήλωσε την επιθυμία ασχολήθηκε περισσότερο με την επιλογή των φωτογραφιών και τη μορφή της δημοσίευσής τους.
Στον υπολογιστή επιλέξανε τις φωτογραφίες και το μέγεθός τους. Αφού τις εκτυπώσαμε καθώς και τη συνέντευξη απομαγνητοφωνημένη,κόψανε και ράψανε, δώσανε μια μορφή στο άρθρο τους. 
Ο τίτλος του περιοδικού θα αποφασιστεί μετά από ψηφοφορία. Τα σχολεία προτείνανε από έναν τίτλο.Όλοι έχουν δικαίωμα δύο ψήφων.Η δική μας πρόταση είναι "Ο κήπος της Αγάπης" . Η ψηφοφορία θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.
Τώρα πια περιμένουμε με αγωνία να δούμε το περιοδικό ολοκληρωμένο!




















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου