Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

   Η γωνιά της φύσης εμπλουτίστηκε με σπόρους και πολλά φυτά από αυτά που οι μαθητές φύτεψαν στο σπίτι.Για να είναι επισκέψιμη η γωνιά σκεφτήκαμε να την κάνουμε μαγαζί όπου θα μπορούν να αγοράζουν και να πουλάνε . Μπήκε λοιπόν μια ταμειακή μηχανή ,παιχνίδια όπως logo με φυτά, μνήμης, αντιστοίχισης, ένα φυτολόγιο. Μετά από συζήτηση αποφάσισαν να βάλουν σακουλάκια για να βάζουν το εμπόρευμα,ο καταστηματάρχης να φοράει τη στολή με το όνομά του ,καθώς και τους κανόνες που θα ισχύουν σε αυτή τη γωνιά.


Παροτρύναμε τα παιδιά να σκεφτούν ένα λογότυπο για το καινούριο μαγαζάκι και ακολούθησε μια δράση που ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου αρπάξαμε την ευκαιρία .
Τρία παιδάκια θέλανε να ζωγραφίσουν στον υπολογιστή το λουλούδι που αποφάσισαν να γίνει λογότυπο στο μαγαζάκι της φύσης.Και τα τρία ήταν πολύ όμορφα! Τώρα τα παιδιά έπρεπε να αποφασίσουν. Κάπως έτσι στήθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Ορίστηκε γραμματέας για να σβήνει τα ονόματα όσων ψήφισαν .

Φτιάξαμε ψηφοδέλτια, την κάλπη και το παραβάν για να βάζουν ανεπηρέαστοι την ψήφο τους. 


Αφού λοιπόν κάθε παιδάκι έβαλε το σταυρό στο λουλούδι της επιλογής του, έριχνε το ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Στη συνέχεια άνοιξε η κάλπη και έγινε καταμέτρηση των ψήφων.

Το λουλουδάκι της Αθανασίας ήταν επιλογή της πλειοψηφίας των παιδιών και αποδεκτό το αποτέλεσμα από όλους !Το λογότυπο εκτυπώθηκε και μπήκε στα χάρτινα σακουλάκια και στις αποδείξεις. Το μαγαζάκι της Φύσης είναι επισκέψιμη γωνιά και η φύση πλούσια και γενναιόδωρη, το εμπλουτίζει διαρκώς με τα δωράκια της!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου