Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ

Λίγο το φθινόπωρο , λίγο η καινούρια μας αυλή,λίγο το θέμα μας "οι θησαυροί του κήπου μας" που θα ξεκινήσουμε σε συνεργασία με πολλούς νέους φίλους μας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είπαμε να γνωρίσουμε τα μέρη ενός δέντρου.Διαβάσαμε το βιβλίο "από το βελανίδι στη βελανιδιά" και αποτυπώσαμε με το δικό μας τρόπο τα μέρη του δέντρου στο χαρτί.



Το κάθε παιδάκι ζωγράφισε  σε πέντε διαστήματα την ανάπτυξη ενός δέντρου.Από το σπόρο,στο σπόρο με ρίζες, στο φυτό,στο μικρό και μεγάλο δέντρο.











Η εργασία μας ένα φθινοπωρινό δεντράκι.

Μετά ακούσαμε την αληθινή ιστορία του δικού μας δέντρου. Του πλατανιού που δεσπόζει στην μέση της αυλής μας. Το πλατάνι που για χάρη της αυλής θυσίασε τις επιφανειακές ρίζες του, αλλά ευτυχώς που έχει και άλλες γερές ρίζες βαθιά μέσα στη γη.Και επειδή αγαπάει πολύ τα παιδάκια κάνει μεγάλο αγώνα να κρατηθεί στη ζωή.
Εμείς το θέλουμε το πλατάνι στην αυλή μας; Τι μας προσφέρει; Ομορφιά, δροσιά και καθαρό αέρα!Τι θέλει το δέντρο από εμάς; Νεράκι, ήλιο, και αγάπη!
 



Γλυκά λογάκια σκέφτηκαν τα παιδιά για το πλατάνι της αυλής.Ζωγράφισαν τις ιδέες τους σε  καρδιές και τις κρεμάσαμε στα κλαδιά του.









Να γίνουν οι εικόνες τους λέξεις και οι λέξεις ψίθυροι που θα χαϊδεύουν τα κλαδιά, τον κορμό και τα φύλλα του!Να φτάσουν στην καρδιά του,να νιώσει ότι το θέλουμε και το αγαπάμε, να μείνει μαζί μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου